BERGEN ELVIS FEST 2024
– OLE BULL SCENE

Onsdag 10. april 2024 – lørdag 13. april 2024

Den aller første BERGEN ELVIS FEST gikk av stabelen i begynnelsen av mars 2023 og mottakelsen og tilbakemeldingene fra både artister, musikere og publikum ga stor inspirasjon til å gjøre dette til en årlig foreteelse som et nytt og spennende bidrag til musikkbyen Bergen.

BERGEN ELVIS FEST har til formål å formidle musikken til Elvis Presley til både gamle og nye generasjoner og ikke minst hylle personen Elvis Presley og det han stod for. Kjernen av artister og musikere er fra Bergen og Vestlandet med utvalgte gjester fra USA som har opptrådt under den årlige Elvis Week på Graceland i Memphis.

Vi hører det går gjetord både i Bergen og landet rundt om årets festival og håper det blir ekte Bergens folkefest og folkevandring til Bergen våren neste år; fra onsdag 10. til og med lørdag 13. april. Da skal vi fortsette denne unike Elvis-festen og markeringen av hans musikk i ekte Bergensk ånd i et svært godt samarbeid med Flaming Star, den norske Elvis klubben.

For Bergen Elvis Fest 2024 har vi inngått et spennende samarbeid med Ole Bull Scene midt på Ole Bulls plass i kjernen av Bergen sentrum. Her vil vi arrangere alle konsertene og skape stemning i sentrum med Amcar kortesjer og liv i gatene omkring.

Clarion Collection Havnekontoret, som var et svært hyggelig festivalhotell og samlingsted mellom slagene i år, blir med oss også i 2024 og det vil komme tilbud for Elvis weekend for dere som reiser til Bergen.

Vi presenterer og oppdaterer løpende programmet, artistene, musikerne, festivalhotelltilbud og ellers alt som skal røre seg under denne festivalen her på vår hjemmeside.

Vi gleder oss til å presentere artistene og musikerne som blir med oss denne gang. Under følger presentasjon av de fire arrangementene og artistene og musikerne som vi allerede har klare. Dette blir en uforglemmelig Elvis-festival og hyllest til Elvis Presleys musikk og hans person i ekte Bergensk stil som du ikke må gå glipp av.

HJERTELIG VELKOMMEN!

Billetter til konsertene kjøpes på Ticketmaster.

Lenke til BILLETTER for alle fire arrangementene:

Billetter kan også kjøpes via Ole Bull Scene sin hjemmeside:

www.olebullhuset.no

KONSERTENE

THE KING OF ROCK’N ROLL – THE EARLY YEARS

Onsdag 10. april 2024 kl. 18:30 – 20:00
– Lille Ole Bull – Dørene åpner kl. 18:00

Artister: Twang Gang med Berit Håpoldøy Spennende gjester – annonseres senere
 
Om konserten
Vi åpner Bergen Elvis Fest 2024 med en skikkelig Rock´n Roll fest!
Twang Gang, en velkjent norsk rockabilly-/countrytrio fra Voss kjent for sine fremføringer av Elvis sin musikk særlig fra 50- og 60-tallet. Twang Gang hadde stor suksess under Bergen Elvis Fest 2023 og vi er veldig fornøyde med å få denne unike trioen tilbake til å sørge for en heidundrende åpningsfest for Bergen Elvis Fest 2024.Sammen med Twang Gang er fantastiske Berit Håpoldøy, en lokal artist og låtskriver fra Herdla på Askøy innen Folk- og Americana-landskapet som vi også hadde med oss sist og som har fått en stadig større tilhengerskare i Bergen. Albumet hennes, Berith, har over en million avspillinger på Spotify.Berit Håpoldøy og Twang Gang har funnet tonen. De kjenner ansvaret for å videreformidle arven fra 50- og 60 tallet; ikke minst musikken til «Kongen», Elvis Presley.Det blir flere overraskelser med suverene gjesteartister som vi annonserer senere. Vær med på å rocke i gang Bergen Elvis Fest 2024!

FROM MEMPHIS TO BERGEN – ELVIS REQUEST CONCERT WITH OUR US GUESTS

Fredag 12. april 2024 kl. 19:00 – 20:30 – Ole Bull Scene – Dørene åpner kl. 18:00

Artister:
Terry Mike Jeffrey, USA
Brad Birkedahl, Memphis, USA
I tillegg kommer en stor overraskelse som vi lanserer senere!
 
Om konserten
Terry Mike Jeffrey, amerikansk sanger, låtskriver og multi-instrumentalist fra Paducah i Kentucky gjorde stor suksess under Bergen Elvis Fest 2023 og kommer tilbake til Bergen etter utallige begeistrede oppfordringer. Jeffrey er en legende i musikermiljøet knyttet til Memphis og Nashville og er verdenskjent for sin tolkning av musikken til Elvis Presley. Han er en av svært få artister «velsignet» av Graceland og Elvis Presley Enterprises og opptrer hvert år under Elvis Week i Memphis som arrangeres i august som en hyllest til Elvis i forbindelse med 16. august; dagen Elvis gikk bort. Jeffrey skal spille med The Memphis Symphony Orchestra på Graceland Soundstage i Memphis under arrangementet 2024 Elvis Birthday Celebration 5. til 8. januar 2024.
 
Jeffrey har opptrådt med kjente rockeartister som Fats Domino, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, The Jordanaires m.fl. og med countrystjerner som Eddy Arnold, Leon Russell, Ricky Skaggs, Chat Atkins og Shania Twain. Han har gjort en rekke opptredener sammen med Elvis sine originale musikere.
 
Brad Birkedahl er en amerikansk gitarist og vokalist som kommer direkte fra Memphis der han, som Jeffrey, opptrer regelmessig under den årlige Elvis Week som en av få artister som slipper til under denne årlige viktigste markeringen av Elvis Presley sin musikk og sitt liv. Graceland.com presenterte Brad slik i anledning hans opptreden under Elvis Week 2023:
“Guitarist and vocalist Brad Birkedahl has entertained audiences around the world. He has been a Memphis Beale Street featured performer since moving to Memphis from Tacoma, Washington in 1998 as co-founder of the rockabilly trio, The Dempseys.”
Birkedahl spilte i den meget anerkjente spillefilmen «Walk the Line» fra 2005; Johnny Cash-biografien der han portretterte Elvis’s gitarspiller Scotty Moore. Han akkompagnerte også karakterene til Roy Orbison og Jerry Lee Lewis i filmen.
 
Jeffrey og Birkedahl vil fremføre sanger både fra kjente album som “From Elvis in Memphis”, Elvis´s tiende studioalbum utgitt i 1969 og fra albumet «From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee» innspilt på Graceland i 1976, og ikke minst også sanger på oppfordring fra publikum. Her blir det garantert flott musikk, godt humør, allsang og sterke følelser. En unik konsert i Bergens musikkhistorie.

BERGEN BONANZA – ELVIS FEST SPECIAL

Torsdag 11. april 2024 kl. 18:30 – 20:00
– Lille Ole Bull – Dørene åpner kl. 18:00

Artister: Husbandet til Bergen Bonanza består av noen av de beste musikerne i Bergen, som opp gjennom årene har spilt med det som kan krype og gå av artister og band. Denne kvelden har de med seg et knippe strålende gjesteartister som vil fremføre Elvis sine låter som gir garantert både rockefot og gåsehud!
 

Bergen Bonanza husband:
Endre Nordvik – vokal og gitar
Einar Olsson – trommer
Eirik Utne – gitar
Ole Gunnar Eikeland – bass
Lars Hammersland – tangenter
Gjesteartistene annonseres fortløpende.

Om konserten
I 10 år har konsertkonseptet Bergen Bonanza vært et månedlig høydepunkt i musikkbyen Bergen. Bergen Bonanza er et livekonsept som fokuserer på amerikansk folkmusikk i alle dets fasetter – Innen blues, country, folk, alt country og bluegrass.

Under Bergen Elvis Fest 2023 fikk vi for første gang en ELVIS Spesial med stor suksess som vi nå fortsetter på Ole Bull Scene. Det blir strålende gjesteartister og to fulle sett med et tyvetalls av Elvis Presleys beste låter; både velkjente, klassiske, Rock ‘n’ Roll, country og noen mer ukjente som fortjener fremføring her.

ELVIS PRESLEY – THE CONCERT YEARS – THAT´S THE WAY IT WAS

Lørdag 13. april 2024 kl. 19:00 – 20:30 – Ole Bull Scene – Dørene åpner kl. 18:00

Artister:
Husbandet/Bergen Elvis Fest Band:
Lars Hammersland – band leader
Erlend Styve
Kai Taule
Einar Olsson
Med korister/vokalister
Kristin Bergsvik
Helene Nilsen

Strykere under ledelse av Helge Stokke.

Koret Roots.
På vokal:
Berit Håpoldøy
Totto Kristiansen
Morgan Vøien
Endre Olsen
Terry Mike Jeffrey
Brad Birkendahl

 

Om konserten

Konserten lørdag 13. april blir den store avslutningskonserten. Vi har gleden av å presentere festivalens eget husband med noen av de dyktigste musikerne i Bergen med Lars Hammersland som bandleder. Bandet får med seg både koret Roots og en for anledning sammensatt flott gruppe strykere.
 
Bandet har med seg de spennende og særdeles dyktige Bergenske/Vestlandske artistene Berit Håpoldøy, Totto Kristiansen, Endre Olsen og Morgan Vøien sammen med våre eminente gjester fra Memphis og Nashville, USA, Terry Mike Jeffrey og Brad Birkedahl.
Konserten vil ta oss gjennom musikken til Elvis Presley fra hele hans karriere og tre tidsepoker; Rock ‘n’ Roll-årene på 50- og begynnelsen av 60-tallet, balladene fra filmårene på 60-tallet og konsertårene fra Elvis ´68 Comeback Special og starten på Las Vegas epoken fra åpningskonserten 31. juli 1969 frem til den aller siste Elvis Concert 26. juni 1977 i Indianapolis. Elvis holdt utrolige 1 128 live konserter fra 31. juli 1969 til 26. juni 1977. Låtene blir fremført som Elvis’ sine konsertversjoner.
 
Dette blir en helt unik konsertopplevelse!
Arrangør:
Kvamme Management AS v/Helge Kvamme i et samarbeid med Flaming Star v/Pål Granlund og Clarion Collection Hotel Havnekontoret.

Presentasjon av vokalistene:

Berit Håpoldøy – se over under konserten onsdag 10. april 2024.

Totto Kristiansen – har, siden han startet som vokalist og gitarist i hjembyen Bergen, hatt en allsidig karriere på en lang rekke scener i inn- og utland. Han har samarbeidet med utallige musikere og har ved siden av solokarrieren, også ledet flere band, herunder Totto and the Lovemakers som fortsatt gleder sine tilhengere med konserter. Totto yter rettferdighet til internasjonale artister i sine unike tolkninger av dem, og spiller særlig 50-, 60-, 70- og 80-tallsmusikk. Aller best kjent er han for sine fantastiske tolkninger av Elvis. Etter opptreden under 2023-festivalen, er han blitt en etterspurt artist over hele landet.

Endre Olsen fra Stord, kjent fra the Voice, har vi fått den store gleden å få med oss til denne andre festivalen i Bergen. Han var en del av et bergensk musikkmiljø i flere år før han tok med seg hatten, gitaren og flyttet hjem igjen til sommerøyen etter et kort stopp i Stavanger.
Da Endre Olsen gav ut sin første plate på norsk “Bøttevis med blått” med et uttrykk som varierer fra det helt akustiske, innom det Neil Young-rocka og rufsete, til det storslåtte og synth-kledde, kalte Bergens Tidende den for en kommende klassiker og trillet terningen til seks.
Platen «Baklengs tebake» fra 2021 fikk BT til å konstatere at «han er fremdeles den neste store vestlandstrubaduren» og musikkbloggen» Dust of daylight# til å konkludere med at han «har overgått seg selv, og klart å lage en enda bedre plate enn forrige gang».
På konsert møter du Endre Olsen som regel sammen med songpartner og nabo Ragnhild Kambo Grov, og like gjerne kun akkompagnert av sitt eget originale og drivende gitarspill, som av et svett band befolket av velrennomerte navn fra Bergen sin musikerstall.

Morgan Vøyen – er født i Nannestad, men giftet seg vestlandsk og bor i Bud i Romsdal. I 2012 begynte Vøien å synge offentlig og ganske snart med eget band, dElvis Morgan band. I 2017 fikk Morgan tredjeplass i Europas største Elvis-Contest, og i 2018 vant han den samme konkurransen. Den ble avholdt i Birmingham, UK, og Morgan fikk tittelen «Europas beste Elvis Tribute Artist». Morgan tolker også Elvis som «seg selv» med en stemme som har fått stadig flere begeistrede tilhengere.

Terry Mike Jeffrey – se over under konserten 12. april 2024.

Brad Birkedahl – se over under konserten 12. april 2024.

Koret Roots – Presenterer seg som «et annerledes kor av det litt rampete slaget». Målet til koret er å formidle sangglede, engasjere og formidle en helt spesiell stemning som folk kan huske og leve på i lang tid etterpå. Det gjør de virkelig når de fremfører Elvis sine låter og ble en stor suksess under 2023-festivalen.

Gå ikke glipp av denne konsertopplevelsen!