Kvamme
Management

Kvamme Management AS har som sitt formål å presentere kultur- og musikkarrangementer, konserter, spesielle events med fokus på musikken til Elvis Presley.

Gründer, stifter og leder av selskapet, Helge Kvamme, har fulgt Elvis som person og hans musikk fra han som barn kunne lese om denne legendariske artisten. Et høydepunkt i livet var å møte Elvis og overvære fem Elvis konserter live i USA i 1975. Etter å ha arrangert såkalte ETA-konserter (Elvis Tribute Artists) i flere år, vil Kvamme Management nå ha fokus på å presentere musikken slik både norske, med fokus på Vestlandet, og utenlandske artister tolker Elvis sine både kjente, kjære og mer ukjente låter. Selskapet vil også ha legge vekt på en sosial profil ved virksomheten. Dette har ikke minst sammenheng med Helge Kvammes arbeid mot korrupsjon og hans internasjonale erfaring fra å granske storskalakorrupsjon og bestikkelser ved internasjonal forretningsvirksomhet i en rekke land i Afrika, Asia, Sør-Amerika og Europa.

Med filmen ELVIS som hadde premiere globalt 24. juni 2022, fikk Elvis sin musikk en voldsom renessanse og oppmerksomhet. Ved siden av musikken, mennesket og forholdet til sin manager, viser filmen også Elvis sin sosiale profil med støtte til en rekke hjelpeorganisasjoner og sykehus, kreftforskning mv. Elvis finansierte St. Jude Hospital for Children i Memphis som er et kreftsykehus for barn. Elvis uttalte at «No child should die at the dawn of life”. Han donerte hele overskuddet fra den store Aloha from Hawaii-konserten i 1973 til kreftforskning.

I Bergen/på Vestlandet har det vokst frem unge, flinke musikere som spiller Elvis sin musikk med stor lidenskap og med ekte respekt for artisten og mennesket Elvis, og på sin måte. Kvamme Management vil ved forskjellige prosjekter, innledningsvis gjennom BERGEN ELVIS FEST, vise frem flotte artister som fremfører alle de kjente og kjære Elvis-sangene.

Kvamme Management vil at arrangementene skal ha en sosial profil i Elvis sin ånd. Da han skulle gjøre sin store og legendariske TV Come Back show i 1968, fikk han spesialskrevet sangen If I Can Dream, som ble et sterkt avslutningsnummer og Elvis sang med stor innlevelse. Sangen er laget med bakgrunn i drapet på menneskerettighetsforkjemperen Martin Luther King som bodde og ble drept i Memphis, Elvis sin hjemby, og dette preget Elvis sterkt. Derfor vil If I Can Dream bli en gjennomgangslåt under festen. Elvis spilte den inn to måneder etter at King ble drept og etter å ha hørt en demo for sangen, skal Elvis ha uttalt: “I’m never going to sing another song I don’t believe in. I’m never going to make another movie I don’t believe in”.

Her følger første del av sangteksten:

There must be lights burning brighter somewhere
Got to be birds flying higher in a sky more blue
If I can dream of a better land
Where all my brothers walk hand in hand
Tell me why, oh why, oh why can’t my dream come true
Oh why

Kilde: LyricFind
Låtskriver: Walter Earl Brown
Teksten for If I Can Dream © Raleigh Music Publishing, Universal Music Publishing Group

Kilde: LyricFind
Låtskriver: Walter Earl Brown
Teksten for If I Can Dream © Raleigh Music Publishing, Universal Music Publishing Group