Bergen Elvis Fest

1. – 4. mars 2023

Endelig skal det bli en skikkelig Elvis markering i Bergen! Det har vært planlagt lenge og vi fikk en liten forsmak på interessen i anledning det vi gjorde på oppdrag for Bergen Kino ved premieren av filmen ELVIS i Bergen 24. juni. Da samlet vi noen svært dyktige vestlandske artister som gjorde Elvis låter på sin måte. Nå er filmen nominert til 8 Oscar tildelinger, herunder til beste film, beste regissør og beste mannlige hovedrolle. Austin Butler vant Golden Globe for beste mannlige skuespiller i en dramafilm for sin tolkning av Elvis. Den svært tragiske bortgangen til Elvis’ datter, Lisa Marie Presley, har forsterket oppmerksomheten rundt filmen og Elvis og familiens liv og skjebne.   

Under Elvis Week i Memphis i august 2022 ble det opplyst at etter filmen ELVIS er over halvparten av de som streamer musikken hans, unge mennesker i 30-årene eller under. Elvis sin musikk har fått en veldig renessanse og oppmerksomhet og vi ønsker under BERGEN ELVIS FEST å presentere både musikken hans og mennesket bak denne.

Vi arrangerer BERGEN ELVIS FEST 2023 i dagene onsdag 1. mars til og med lørdag 4. mars i et godt og nært samarbeid med Flaming Star og Pål Granlund, som blir en sentral historieforteller om mennesket Elvis under disse spennende dagene. En viktig samarbeidspartner er også Clarion Collection Hotel Havnekontoret på Bryggen i Bergen, som blir festivalhotellet og sted for arrangementet fredag 3. mars.

Vi vil under BERGEN ELVIS FEST ha fokus på mennesket Elvis og Elvis sin sosiale profil. Han støttet en rekke hjelpeorganisasjoner og sykehus, kreftforskning mv. og finansierte St. Jude Hospital for Children i Memphis, et kreftsykehus for barn. Elvis er i den anledning sitert på at «No child should die at the dawn of life”. Han donerte overskuddet fra Aloha from Hawaii-konserten i 1973 til kreftforskning. Elvis har uttalt at «If one can´t give what they have and share then they will always be empty”.

Derfor vil vi disse dagene arrangere konserter for pasienter og pårørende i et samarbeid med Domkirkehjemmet i Bergen og artisten Berit Håpoldøy og vi vil holde en innsamlingsaksjon disse dagene i samarbeid med Kreftforeningen.

Vi satser på en premiere i 2023 og at dette kan danne grunnlaget for et årlig arrangement. Målet er å lage en fest med mange forskjellige aktiviteter i Bergensk ånd og med liv og røre i gatene. Derfor har vi kontakt med både Bergen Kino for å vise aktuelle filmer disse dagene, AmCar klubben, Bergens Næringsråd og andre.

Den sosiale profilen vil knyttes opp mot If I can Dream-låten som Elvis fikk spesialskrevet da han gjorde det legendariske TV Come Back showet i 1968. Det ble et sterkt avslutningsnummer og Elvis sang med stor innlevelse. Sangen er laget med bakgrunn i drapet på menneskerettighetsforkjemperen Martin Luther King som bodde og ble drept i Memphis, og dette preget Elvis sterkt. Derfor vil If I Can Dream bli en gjennomgangslåt. Elvis spilte den inn to måneder etter at King ble drept og etter å ha hørt en demo for sangen, skal Elvis ha uttalt: “I’m never going to sing another song I don’t believe in. I’m never going to make another movie I don’t believe in”.

Under følger informasjon om programmet, spillesteder, billettsalget og artistlisten. Sammen med dyktige lokale og vestlandske artister, er vi veldig glade for å kunne presentere selveste Terry Mike Jeffrey, en legende i Elvis-miljøet i USA og som spiller hvert år under Elvis Week i Memphis i august på oppdrag for Elvis Presley Enterprises.

Program, spillesteder og billettsalg

Onsdag 1. mars 2023 kl. 20:00 – Statraaden Bar & Reception
Statsraaden Bar & Reception har seilt opp som et av Bergens mest spennende konsertsteder. All omsetning i baren går til driften av seilskipet Statsraad Lehmkuhl.
 
Arrangementet er i regi av Bergen Bonanza og Statsraaden Bar & Reception i et samarbeid med Bergen Elvis Fest og festivalen starter her med Bergen Bonanza: ELVIS spesial! Som alltid på Bergen Bonanza sine spesialer vil det delta mange glimrende gjesteartister med husbandet på scenen, fra et bredt utvalg av genre. Gjestene vil bli annonsert fortløpende på Bergen Bonanza sin Facebook side.
 
Torsdag 2. mars 2023 kl. 20:00 – Madam Felle
Konsert på Madam Felle, Bryggen i Bergen, byens mest kjente intime konsertsted. På programmet står legendariske Terry Mike Jeffrey fra USA og Twang Gang, en velkjent norsk rockabilly- / countrytrio fra Voss kjent for sine fremføringer av Elvis sin musikk særlig fra 50- og 60-tallet.
 
Showet til Terry Mike Jeffrey, «Elvis Request Show», har han fremført blant annet på Graceland og beskriver konseptet slik: “Just me solo, with my guitar, and a piano, taking random requests from an “Elvis audience” and playing their requests. I can play and sing about 90% of Elvis’ songs, maybe more”.
Fredag 3. mars 2023 kl. 19:30 – Clarion Collection Hotel Havnekontoret

«ELVIS Get Together» på Clarion Collection Hotel Havnekontoret med servering av forfriskninger, Memphis Southern Food, kåserier fra Elvis historiefortellere; Pål Granlund med flere spennende gjester og artister. Denne dagen blir det også Elvis arrangement på Domkirkehjemmet.

PROGRAM:

  • Mini Elvis Konsert med Koret Roots og trioen ALL3music
    Koret Roots presenterer seg som «et annerledes kor av det litt rampete slaget». Koret synger det meste innen sjangre som rock, pop, blues, gospel og soul. Målet til korte er å formidle sangglede, engasjere og gi publikum en skikkelig god happening og formidle en helt spesiell stemning som folk kan huske og leve på i lang tid etterpå. ALL3music er en vokal gruppe som består av Aina, Lilli og Lisbeth som har som formål å spre musikkglede.
  • Norges offisielle Elvis Presley fanklubb Flaming Star sin velkjente leder Pål Granlund forteller om alle sine møter med Elvis og menneskene rundt ham. Foredraget har han kalt «The Crazy Little Norwegian” og han forteller om hva han gjorde for å treffe Elvis for å få det “perfekte” bildet sammen med ham.
  • Åpen mikrofon. Flere overraskelser følger.
  • Meet and Greet – Møte med artistene som opptrer under avslutningskonserten i Grieghallen lørdag 4. mars.
Lørdag 4. mars 2023 kl. 19:30 – Grieghallen

Konserten i Grieghallen lørdag 4. mars blir avslutningen på en fire dagers stor Bergen Elvis Fest. Vi har gleden av å presentere Terry Mike Jeffrey, amerikansk sanger, låtskriver og multi-instrumentalist. Jeffrey er en legende i musikermiljøet knyttet til Memphis og Nashville og er verdenskjent for sin tolkning av musikken til Elvis Presley. Han er en av svært få artister «velsignet» av Graceland og Elvis Presley Enterprises og opptrådte med The Memphis Symphony Orchestra på Graceland Soundstage i Elvis Presley’s Memphis under markeringen av Elvis´s 88 års fødselsdag 8. januar i år. Terry Mike Jeffrey er en unik artist og det er virkelig en stor glede å kunne presentere ham for publikum under Bergen Elvis Fest 2023.

Sammen med Jeffrey presenterer vi spennende og dyktige vestlandske artister:
Berit Håpoldøy, Totto Kristiansen, Erlend Styve, og Morgan Vøien og bandet Gruuv Squad med orkesterleder Per Amundsen. Gruuv Squad består av fem blåsere, tre korister og fullt komp.

Gå ikke glipp av denne muligheten!

Arrangør:
Kvamme Management AS v/Helge Kvamme i et samarbeid med Flaming Star v/Pål Granlund og Clarion Collection Hotel Havnekontoret.

Om artistene som deltar under Bergen Elvis Fest

Terry Mike Jeffrey, amerikansk sanger, låtskriver og multi-instrumentalist, er en legende i musikermiljøet knyttet til Memphis og Nashville og er verdenskjent for sin tolkning av musikken til Elvis Presley. Han er en av svær få artister «velsignet» av Graceland og Elvis Presley Enterprises og opptrådte med The Memphis Symphony Orchestra på Graceland Soundstage i Elvis Presley’s Memphis under markeringen av Elvis´s 88 års fødselsdag 8. januar 2023.

Jeffrey har opptrådt med kjente rockeartister som Fats Domino, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, The Jordanaires m.fl. og med countrystjerner som Eddy Arnold, Leon Russell, Ricky Skaggs, Chat Atkins og Shania Twain. Han har gjort en rekke opptredener sammen med Elvis sine originale musikere.

Han hadde en hovedrolle i “Elvis – An American Musical”, et New York City-produsert multi-media show og har mottatt Emmy Award nominasjon. Jeffrey har opptrådt en rekke ganger på amerikanske og internasjonale TV og radio sendinger.

Berit Håpoldøy er en vestnorsk låtskriver innen Folk- og Americana-landskapet. Det forrige albumet hennes, Bertih, har over en million avspillinger på Spotify, og hun har fått radiolistinger i inn- og utland – blant andre på NRK P1 og P1+. Flere spor fra denne platen tonesatte fjernsynsproduksjonen Sommerskuta 2021. Låten Den største gåva kommer som en høgtidskledd forsmak på albumet Håpoldøy skal slippe i 2023.

Totto Kristiansen har, siden han startet som vokalist og gitarist i hjembyen Bergen, hatt en allsidig karriere på en lang rekke scener i inn- og utland. Han har samarbeidet med utallige musikere og har ved siden av solokarrieren, også ledet flere band, herunder Totto and the Lovemakers som fortsatt gleder sine tilhengere med konserter. Totto yter rettferdighet til internasjonale artister i sine unike tolkninger av dem, og spiller særlig 50-, 60-, 70- og 80-tallsmusikk. Aller best kjent er han for sine fantastiske tolkninger av Elvis.

Erlend Styve fra Voss er vokalist, gitarist og grunnlegger av rockabillytrioen Twang Gang. Han er óg gitarist i folkemusikkgruppen Kvarts og har fått to spellemannspriser med gruppen. Styve har vært «blodfan» av Elvis siden han hørte All Shook Up på radio som sjuåring. Det tente hans musikkinteresse. Som vokalist og gitarist i Twang Gang og som medlem i Heine Totland sitt band, har han formidlet mye av Elvis sitt repertoar i over 20 år.

Twang Gang fra Voss med Erlend Styve i spissen er en velkjent norsk rockabilly- / countrytrio fra Voss kjent for sine fremføringer av Elvis og andre kjente rockn´roll artister sin musikk særlig fra 50- og 60-tallet. Denne humørpillen av et band får stemningen i taket, med spilleglede og smittende energi serveres de beste Elvis-låtene. Twang Gang er stolte rockabilly-rebeller og tradisjonsbærere fra Voss. En arv. En Twang. En tid.

Morgan Vøien er født i Nannestad, men giftet seg vestlandsk og bor i Bud i Romsdal. I 2012 begynte Vøien å synge offentlig og ganske snart med eget band, dElvis Morgan band. I 2017 fikk Morgan tredjeplass i Europas største Elvis-Contest, og i 2018 vant han den samme konkurransen. Den ble avholdt i Birmingham, UK, og Morgan fikk tittelen «Europas beste Elvis Tribute Artist». Morgan tolker også Elvis som «seg selv» med en stemme som har fått stadig flere begeistrede tilhengere.

Gruuv Squad under musikalsk leder for konserten, Per Amundsen, vil gi konserten en fylde som både musikken til Elvis Presley og våre flotte artister fortjener. Orkesteret er det faste komp-bandet under blant annet Elvis-festivalen i Måløy og består av 12 profesjonelle musikere. Det har vært komp-band for artister som Kari Gjærum, Heine Totland, Liss Sørensen og mange artister som har fremført Elvis sin musikk. I flere år var Gruuv Squad fast orkester for TV2 under Fotball- og Håndball-gallaer.
Besetningen består av fem blåsere, tre korister og fullt komp og orkesteret er nå i gang med et prosjekt med egen musikk som gis ut i disse dager.

Roots er et spennende kor som presenterer seg som «et annerledes kor av det litt rampete slaget». Koret synger det meste innen sjangre som rock, pop, blues, gospel og soul. Målet til koret er å formidle sangglede, engasjere og gi publikum en skikkelig god happening og formidle en helt spesiell stemning som folk kan huske og leve på i lang tid etterpå.

ALL3music er en vokal gruppe som består av Aina, Lilli og Lisbeth som har som formål å spre musikkglede!.